HXWork > Blogs > Geen onderdeel van een categorie > De experience voor baanzoekers verbeteren

De experience voor baanzoekers verbeteren

Voor wie van baan wil veranderen lijken het gouden tijden. Er is een groot aanbod aan vacatures en veel werkgevers zetten zich in voor meer werkgeluk om zich aantrekkelijker te maken. Toch zegt bijna 60 procent van de baanzoekers dat zij het vinden van een baan (heel) moeilijk vinden. Kan die experience dan niet beter? Rob Brouwer, CEO NL van Jobrapido: “Kandidaten willen niet zoeken, die willen gevonden worden.”

De werkloosheid is historisch laag: ruim 300.000 werkzoekenden proberen hun weg te vinden naar veel openstaande vacatures. Daarnaast zijn meer werkenden dan ooit op zoek naar een andere baan. Toch zegt 58 procent van de baanzoekers dat zij het vinden van een baan als (heel) moeilijk ervaren. Aan hun flexibiliteit ligt het niet: ze willen reizen, werken onder hun huidige niveau en zijn bereid een aanvullende opleiding te volgen (Intelligence Group, 2019). Maar de gap blijft groot. Gemiddeld een kwart van de werkgevers rapporteerde in Q3 2019 problemen met hun productie door een tekort aan medewerkers. De groei van je bedrijf wordt dan wel heel lastig. De noodzaak om werkgevers en baanzoekers elkaar te laten vinden is hoog.

Te veel functienamen

Toch kan de experience bij het zoeken naar een vacature echt nog verbeteren om vraag en aanbod te matchen. Dat blijkt al bij de eerste stap in het sollicitatieproces. Intelligence Group deed onderzoek naar gemiste kansen in de match op de arbeidsmarkt. ”We onderscheiden ongeveer 430 beroepsgroepen en bedenken daar dan meer dan 200.000 verschillende namen voor. Je weg daarin online vinden is een kunst die niet iedereen beheerst. Er is meer transparantie nodig om elkaar te vinden.”

Dan kopt het FD ook nog eens: “Zelfs op krappe arbeidsmarkt zien recruiters vrouw niet staan.” Recruiters blijken een blinde vlek te hebben voor vrouwelijk talent. Vrouwen worden veel minder vaak voor een baan gevraagd dan mannen. Die scheve verhouding bestaat in vrijwel alle beroepen, ook in branches waar vrouwen van oudsher sterk zijn vertegenwoordigd, zoals de zorg. Recruiters blijken daarbij bepaald niet sekseneutraal te werk te gaan. Terwijl 43 procent van de mannen meldt dat ze minstens één keer per kwartaal worden benaderd, geldt dit slechts voor 31 procent van de vrouwen.

Verborgen matches

Het UWV signaleert dat er ook kansen liggen in verborgen matches: niet kijken naar functies en functienamen maar juist naar benodigde taken en competenties. Voor werkzoekenden die juist veel concurrentie ervaren is een overstap naar een functie waar vraag naar is een kansrijke optie. De grote jobsites wagen zich hier nog niet aan. Wellicht liggen hier mooie kansen voor de toekomst.

Deze blog verscheen op PWnet

Auteur: Heleen Mes