Podcasts

SWP talks over sustainable workforce

Wat is sustainable workforce en wat is de impact van hybride werken daarop? Over dit en nog veel meer gaat de vijfde SWP Talks waarin Wim Kooyman van SWP praat met Richard Helmus en Heleen Mes. In SWP Talks praten experts over duurzaamheid en gezondheid in de werkomgeving en hoe dit bijdraagt aan het human capital van organisaties.

Personalize Recruitment: Van CV naar fanmail met Heleen Mes

Onze gast van deze podcast van Felix Community is Heleen Mes. Zij is expert op het gebied van werkgeluk en de employee journey. Daar gaat het niet om zoethoudertjes, Heleen noemt dat: “de chocolade poeder op de cappuccino”. Werk maken van werkgeluk is niet soft. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het minder verloop, lager ziekteverzuim, meer creativiteit, hogere productiviteit en omzet oplevert als medewerkers goed in hun vel zitten.

Lisanne Foss: Werkgeluk in tijden van corona, in gesprek met Heleen Mes

In deze aflevering spreekt Lisa Foss met Heleen Mes over werkgeluk in tijden van corona.

 

Pluvo: Waarom we ons meer moeten richten op werkgeluk, met gast Heleen Mes

Pluvo in gesprek met happiness-expert Heleen Mes. Zij weet als geen ander hoe belangrijk werkgeluk is en welk effect dit heeft op een organisatie. In deze podcast leer je wat werkgeluk is, wat het effect is op organisaties en hoe je zorgt voor meer werkgeluk.

 

HR Matters: Understanding the big picture of employee experience, with guest Heleen Mes

In this episode of HR Matters, Heleen shares her insights on employee experience and gets you up to speed on this innovation in HR. There is no one-size-fits-all solution to upgrading the employee experience in your organization. The definition of what EX is and can be is quite broad. It is energizing to hear where you can start and what it will bring you.

BNR Werkverkenners: Offboarding, personeel uitzwaaien

Voor onboarding is aandacht bij bedrijven. Maar hoe zit dat met offboarding? In deze Werkverkenners hoor je hoe je goed afscheid neemt van personeel en waarom dat het bedrijf veel kan opleveren. Presentator Rens de Jong in gesprek met o.a. Heleen Mes.

 

BNR Werkverkenners: het merk van het werk, over arbeidscommunicatie

Wat gebeurt er als je potentiële medewerkers behandelt alsof het nieuwe klanten zijn? Dan ga je marketing bedrijven, oftewel reclame maken. Een hot topic, want employer branding is het belangrijkste dossier voor HR-mensen in 2019, zo blijkt uit onderzoek. Niet geheel onlogisch gezien de krapte op de arbeidsmarkt. Als bedrijf moet je het verschil proberen te maken in je communicatie. Maar hoe? Presentator Rens de Jong in gesprek met o.a. Heleen Mes.

 

People Unboxed van ADP: Wat maakt ons gelukkig – of ongelukkig – in onze baan?

In deze vierdelige serie bespreekt een panel van deskundigen en HR-experts, onder wie Heleen Mes, de resultaten van het ADP-onderzoek naar geluk op de werkvloer en geven zij handvatten voor het bouwen van een gelukkiger en productievere werkomgeving. Onder leiding van presentator Glenn van der Burg.